Hlavní chody

Pečený brambory s hermelínem

prosince 15, 2017 Lucienne 0 Comments


Brambory jsou surovina, která je prostě děsně užitečná. Uděláte z nich super přílohu, ale stačí pár ingrediencí a máte z nich chutný a zdravý hlavní chod. Dneska jsem si pro vás připravila opravdu rychlý a jednoduchý recept na pečené brambory s hermelínovou směsí. To, jestli  je budete podávat jako přílohu, nebo hlavní chod, to už nechám na vás. :-)

INGREDIENCE

brambory
hermelín
cibule
olivový olej
zakysaná smetana
tymián
sůl, pepř
sladká mletá paprika

POSTUP

1.Brambory pořádně omyjeme, dáme na pečící papír, propícháme na několika místech vidličkou a potřeme olivovým olejem, který si předtím smícháme s tymiánem. Pečeme cca na 180 stupňů. Jak dlouho, to záleží na velikosti brambor, já měla brambory menší a trvalo to asi půl hodinky, než brambory hezky změkly. 

2. Když jsou brambory upečené do měkka, rozřízneme je podélně na půl a vydlabeme vnitřek.

3. Na oleji si osmažíme na jemno nakrájenou cibulku a poté k ní přidáme vydlabaný vnitřek z brambor a nastrouhaný hermelín. Směs osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Touto směsí naplníme vydlabané brambory.

4. Dáme ještě na chvilku zapéct, aby se hermelín hezky rozpustil (cca 10 minut).

5.Podáváme se lžící zakysané smetany. 

Dobrou chuť!  

0 komentářů:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)