Hlavní chody

Chilli con carne bez masa

dubna 26, 2017 Lucienne 0 Comments


Myslím že ne jenom já, ale každý z nás má rád, když si může uvařit něco moc dobrýho, hodně rychle a ještě k tomu zdravě. Chilli con carne je moje hodně oblíbený jídlo, mamka ho teda dělá ještě s mletým masem, na víně. Ale já jsem chtěla zkusit trochu odlehčenější verzi tohodle skvělýho jídla, když se teď snažím jíst zdravěji. 

2 porce, 25 minut


Co budete potřebovat:

jednu menší cibuli

dva stroužky česneku
červené fazole z plechovky (nebo obyčejné červené fazole namočené přes noc)
rajčata z plechovky
2 lžičky koření chilli con carne (pokud ho nemáte, tak smíchat červenou papriku, chilli koření a oregano)
2 lžičky třtinového cukru
olivový olej
špetku soli
rýži


Postup:

Na rozpálenou pánev si přidejte tak lžičku olivového oleje a na jemno nakrájenou cibulku, kterou je třeba zpěnit. Až cibulka trochu změkne, přidejte propláchnuté fazole, rajčata, koření a cukr se solí. Všechno necháme pořádně prohřát a v případě potřeby přidáváme ještě koření a cukr, záleží na chuti. Podávejte s rýží, kterou připravíte podle návodu. 

Dobrou chuť!
Lucienne 

0 komentářů:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)