Books

Dívka ve vlaku

července 03, 2017 Unknown 6 Comments

Když jsem ještě minulý rok bydlela v Praze, kniha Dívka ve vlaku mě téměř každý den nutila brát ji v potaz. Reklamy na ní byly skoro všude. Každý o ní mluvil. všichni jí už četli, ale mě se do ruky dostala teprve teď.



Od knížky o které se hodně mluví a která má docela vysoké hodnocení očekáváte, že vás nadchne, vytvoříte si už předem nějakou iluzi, že to prostě bude pecka a bude vás to nesmírně bavit. Očekávala jsem, že knížka od samého začátku bude napínavá a že ačkoli je to tak trochu detektivka (ne tak trochu, je to detektivka), které já normálně nemusím, budu z ní nadšená a nebudu se od dní moci odtrhnout, protože ta zápletka bude prostě skvělá. 

První polovinu knížky se ale nic takového nestalo a já jsem se docela nudila. Hlavní hrdinka alkoholička, která má kvůli pití výpadky paměti a přišla kvůli tomu dokonce i o práci, ale svojí spolubydlící to neřekla a každé ráno se sbalí a dělá jakože jede do práce. Cestou vlakem kouká z okna o pozoruje mladý pár, který bydlí pár domů od toho, v kterém Rachel (hlavní postava) bydlela kdysi, ale teď tam bydlí její ex manžel s jeho novou manželkou. Rachel dá mladému páru fiktivní jména Jess a Jason a je přímo blažená jejich láskou, kterou každé ráno potajmu pozoruje z okna vlaku.

Jednoho dne ale uvidí z vlaku Jess s jiným mužem a to jí dost naštve. Zakrátko si v novinách všimne že Jess - která se ve skutečnosti jmenuje Megan- zmizela a je po ní vyhlášeno pátrání. Rachel se snaží všechno vyřešit. Mohl Megan ublížit ten muž, se kterým ho viděla z vlaku? Nebo jí ublížil její manžel?

Musím říct, že konec mě nakonec docela překvapil a knížka dostala čtivější řád. Posledních cca 20 stránek jsem se opravdu nemohla odtrhnout. Ale co naplat, čekala jsem o toho asi trochu víc. Nesmíme ale opomenout, že tato knížka byla autorčina prvotina a ve výsledku si tedy vedla celkem dobře. Jejím dalším knihám dám rozhodně šanci.

A co vy, četli jste Dívku ve vlaku?
Líbila se Vám?
Chystáte se číst?

Dejte vědět!

Lucienne


6 komentářů:

  1. Na knížku jsem také slyšela chválu. To samé na film.
    Ale to je většinou tak - člověk od něčeho hodně očekává a bývá potom většinou zklamaný. :) Proto se třeba u filmů snažím nečíst moc hodnocení, jen kouknu na procenta na čsfd. :D Než si ho jdu potom pustit, skoro i zapomenu, o čem měl být. :D A většinou bývám spokojená. :)
    Jinak knížku se nechystám zatím číst, poslední dobou se ke čtení nějak nemůžu dokopat... ale plánuji si stáhnout film, na ty poslední dobou koukám dost. :) Tak uvidíme, jak se mi bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja tú knihu momentálne čítam, aj keď sa dá povedať, že som začala dávnejšie a teraz mi stojí na stolíku a vyhováram sa, že nemám na čítaniee čas... "sama pred sebou"... Ale mám ju p oanglicky a naozaj je skvelá, chytila ma a vďaka, že si mi ju pripomenula, musím sa do nej ponoriť zas a zistiť ako sa to skončí :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Moja obľúbená kniha! :) Minulý rok na dovolenke som ju prečítala za pár dni :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. milujem tuto knihu je fakt super no teraz som dočítala my deti zo stanice zoo ;)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Nechystám se jí číst, viděla jsem první film a musím říct, že mě chytnul asi jako začátek u tvé četby této knížky.. nic moc :/
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  6. musím se přiznat, že mně tato kniha neláká

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)