Dezerty,
Sezóna jablek je již v plným proudu a já miluju vůni jablek a skořice v kuchyni. Je to přesně to, co navodí tu správnou podzimní atmosféru. Připravila jsem si pro to pro vás výborný jablečný dezert nebo snídani, která je zdravá a přitom tak moc dobrá!
2 jablka
2. Jablka posypeme skořicí a polijeme medem.
3 Vločky, ořechy a javorový sirup dáme do mísy a rukama začneme vytvářet "drobenku".
4. Když je drobenka dobře propracovaná, rozprostřeme ji rovnoměrně na jablka.
5. Pečeme v troubě při 180 srupních cca 15 - 20 minut. Hlídáme, aby se nám vločky nezačaly pálit. Pečeme do zlatova a do křupava.
Můžete podávat samotné, nebo s jogurtem.
Doubrou chuť!
Lucienne
Apple crumble
Sezóna jablek je již v plným proudu a já miluju vůni jablek a skořice v kuchyni. Je to přesně to, co navodí tu správnou podzimní atmosféru. Připravila jsem si pro to pro vás výborný jablečný dezert nebo snídani, která je zdravá a přitom tak moc dobrá!
INDGREDIENCE
(2 porce)
2 jablka
80 gramů ovesných vloček
1 lžíce medu
2 lžíce javorového sirupu
špetka skořice
30 gramů libovolných ořechů
POSTUP
1 Jablka omyjeme, rozřízneme a zbavíme jádřince. Poté nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme těsně vedle sebe buď do dortové formy nebo na pekáč.2. Jablka posypeme skořicí a polijeme medem.
3 Vločky, ořechy a javorový sirup dáme do mísy a rukama začneme vytvářet "drobenku".
4. Když je drobenka dobře propracovaná, rozprostřeme ji rovnoměrně na jablka.
5. Pečeme v troubě při 180 srupních cca 15 - 20 minut. Hlídáme, aby se nám vločky nezačaly pálit. Pečeme do zlatova a do křupava.
Můžete podávat samotné, nebo s jogurtem.
Doubrou chuť!
Lucienne
0 komentářů:
Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)