Books

Proč ráda čtu

září 26, 2016 Unknown 3 Comments


Vždycky když čtu nějakou knížku, která se mi fakt líbí a už se blížím ke konci, snažím se číst co nejpomaleji, abych si ten příběh ještě chvíli udržela. Přeju si, aby bylo ještě další pokračování, abych se zkrátka se svými novými přáteli z knížky ještě nemusela rozloučit.
  
To je nejspíš to, co mě na čtení nejvíc baví. Sama si můžu vytvořit vztah k postavám, představovat si prostředí, zamilovávat se do příběhu. Není to filmová představa režiséra, ale moje. Projdu si každou radostí a každým smutkem postavy, brečím s ní a raduju se s ní a pak mi láme srdce, když se na konci máme rozloučit. 

Jak jsem se do knížek zamilovala a co k tomu vedlo pořádně nevím. Nejspíš to bylo to, jak mi babička vždycky před spaním četla. Nejspíš to bylo to, jak jsem vždycky viděla mamku s knížkou a fascinovalo mě, jak je do příběhu zabraná a nedá se vyrušit. Nejspíš to bylo to, když jsem si poprvý čichla ke knížce a děsně mi to vonělo. 

Ráda čtu recenze o knížkách, ráda čtu články, kde jsou mi dobrý knížky doporučovaný. Jenže to vždycky není tak, jak bych si jako čtenář představovala. A tak jsem se rozhodla zapojit do svého blogu rubriku, kde vám chci tak nějak představovat a doporučovat knížky, který mám ráda, nebo naopak, který moc nemusím. Pokud čtete stejně rádi jako já, tak doufám, že vám tahle rubrika bude nápomocná a že vás bude bavit číst, jako mě psát. 

S láskou, Lucienne 

3 komentáře:

  1. Ahoj,

    jsem moc ráda, že jsi se vrátila k blogování a že jsi mě o tom informovala na blogu. :) Určitě tě budu ráda navštěvovat a číst i dál na nové adrese. :)

    Hned, jak jsem koukla na tvůj blog, tak jsem dostala chuť na tu pizzu z ovesných vloček, skvělý recept.. takže nakoupím suroviny a vyzkouším jí během týdne. :)

    Mám radost i z této rubriky o knížkách. Také mě čtení baví, jen toho poslední měsíce bylo tolik, že jsem čtení nestíhala. Teď už si na to ale čas najdu. Budu ráda za tvé tipy. :)

    A děkuji moc za komentáře. Taky věřím, že to snad jednou napravím a bude to zase ok. :) A máš pravdu, změnilo se toho u mě dost. Doufám, že k lepšímu. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super, další blog o skvělých knížkách, abych si připadala ještě zoufaleji, že je všechny nestíhám číst. :D
    Čtení je skvělá záliba a zaujalo mě, kolik čtenářů zároveň rádo píše. Mým snem je napsat jednou příběh, s jehož postavami by čtenáři popsali to, co popisuješ. Kvalitní film je dobrý kulturní zážitek, ale kam se hrabe na knihu! Když mám čas, ráda sáhnu po nějakém pořádně hrubém románu, právě proto, abych s postavami prožila co nejdelší čas. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju číst - ať už v létě někde u vody nebo naopak v zimě zachumlaná u krbu :)

    Diary of M

    M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)