Dezerty

Jablečné muffiny

prosince 05, 2016 Lucienne 10 Comments

Muffins

Další díl netradičního vánočního cukroví je na světě. Neznám o Vánocích lepší vůni, než škořici, vanilku a jablka. A přesně takovou kombinaci si můžete udělat prostřednictvím těchto  naprosto delikátních muffinů.


INGREDIENCE

Zhruba 4 středně velká jablka
2 vejce
155 gramů cukru
125 gramů tuku (hera)
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 lžičku skořice
1 lžičku vanilkového aroma
230 gramů hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru


POSTUP

Začneme tím, že si oloupeme jablka a zbavíme je jader. Nakrájíme je na malé kostičky, dáme do kastrolu a zalejeme vodou. Přidáme trochu skořice, dvě lžíce moučkového cukru a dáme vařit. Vaříme cca 15 minut tak, aby jablka byla měkká, ale ne, aby z nich bylo pyré. Pokud je potřeba, přilévejte během vaření vodu. 

Mezitím, co se nám jablka vaří, si můžeme připravit těsto. Začneme s tím, že si tuk, který má pokojovou teplotu, dáme do mixéru spolu s cukrem a šleháme. Až se tyto dvě ingredience dokonale spojí, přidáme vajíčka, vanilkové aroma a znovu mixujeme. Nakonec přidáme všechny zbylé ingredience a mícháme. Celé to těsto bude takové trochu hutnější, ale nebojte se toho, muffiny nakonec budou krásně vláčný. 

Poté směs smícháme s uvařenými jablky, která jsme předtím scedily a zbavili veškeré vody, ale mícháme už jenom lžící, nebo vařečkou - nechceme jablka úplně rozmašírovat. 
Když máme směs smíchanou s jablky, můžeme plnit do připravených formiček. Je  možné to plnit jen do samotných papírových košíčků, ale musíte počítat s tím, že se muffiny během pečení trochu roztáhnou.

Naplněné formičky dáme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 -.20 minut. Jakmile se těsto přestane lepit na špejli, máte hotovo. 

Muffiny krásně provoní byt a jejich chuť je opravdu vánoční :-).
Dobrou chuť!  

S láskou, Lucienne   

10 komentářů:

  1. Mňam, taky ty vypadají báječně! :) S jablky mě ještě muffiny nenapadly teda.

    OdpovědětVymazat
  2. Místo Hery bych raději dala máslo a věřím že se to může být skvělý muffin!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, díky za tip, příště zkusím s máslem a třeba mě to mile překvapí :)

      Vymazat
  3. Recept super, jen teda za mě rozhodně při pečení jen máslo! Nesnáším rostlinné tuky (krom olivového a kokosového oleje) a Hera má děsnou pachuť :(

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  4. Další skvělý recept. Ty mi děláš tím jídlem pořád chutě. :D
    Všechno, co přidáš, vypadá skvěle. :)
    Určitě někdy vyzkouším, až si koupím formičky na muffiny. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jupíí, zrovna jsem dnes chtěla hledat nějaký recept na muffiny a on přišel sám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že to potěšilo :) Dej vědět, jak ti chutnaly! :)

      Vymazat
  6. Tak jsem včera slavnostně pekla - jen se po nich zaprášilo, moc děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tvoje muffinky vyzeraju skvele. Pečiem už dlho muffiny, ale stále niečo pokazím. Skúsim tieto tvoje vyzeraju skutočne chutne :)
    ak by si mala chuť, mrkni aj na môj blog .Lauris

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou výborné, hezky vláčné, určitě zkus :-) Budu ráda, když dáš vědět, jak se ti povedly.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)