Books

Bábovky od Radky Třeštíkový ♥

dubna 27, 2017 Unknown 3 Comments

Tuhle knížku jsem si schovávala za odměnu, až úspěšně skončím první semestr na vysoký škole. Měla jsem jí už nějakou dobu připravenou vedle postele, nedočkavě jsem k ní nahlížela a málem jsem to pokušení ani nevydržela a pustila se do ní dřív. Než jsem se k ní dostala, slyšela jsem na ní hodně názorů, přečetla hodně recenzí, vyslechla hodně diskuzí a začala jsem chápat, že tuhle knížku má buď člověk rád a nebo se zkrátka pořádně nezačte a není schopný jí přečíst. Radka Třeštíková je totiž proslulá svými dlouhými větami a to může leckteré čtenáře odradit. 

Já ale Radku už nějaký ten pátek sleduji na facebooku, zbožňuji její vtipné statusy a proto jsem si byla na devadesát devět procent jistá, že její styl psaní přijmu dobře a že to není nic, co by mě odradilo.

Rozhodně v knížce nenajdete žádný recept na bábovku. Možná tam najdete recept na život, záleží na každém, jak si to přebere.

V knize je ukryt příběh dvanácti žen, jejichž životy se zajímavě a nečekaně proplétají. Radka mě vždycky dokázala překvapit, všechno bylo nečekané a knížka na sto procent splnila moje očekávání.  V románu zjistíme jak se cítí milenka a manželka jednoho muže. Kdo utratil ty peníze, jak se cítí dcera bohatých rodičů a podobně. Objevují se tam každodenní problémy nás všech. Pro mě je to knížka, ke které se za čas zase ráda vrátím.

Je mi líto, že se na scéně obejvuje tolik negativních komentářů. mám jen pocit, že si spousta lidí k Radce prostě nenašlo cestu. Já vřele doporučuji. Největší radost mám z toho, že Radka už dopsala další knížku, která bude brzy na scéně, takže pokud se zamilujete do Bábovek tak jako já, můžete se společně se mnou těšit na nový román! 

Četli jste bábovky? Pokud ano, líbily se vám? Pokud ne, chystáte se si je přečíst? Dejte mi vědět 

Lucienne 

3 komentáře:

  1. K Bábovkám se chystám už dobu a myslím, že toto jaro/léto bych se na ní měla konečně vrhnout. Radku na FB taky sleduju a její statusy a vtipné fotky miluju. Je krásná, úspěšná a mtalentovaná, má hezké děti, schopného manžela... a to je něco, co se v česku moc neodpouští, proto možná ta kritika :(

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy som od nej nič nečítala a pravdu povediac ju ani nepoznám, ale mám rada také knižky do života, takže si ju možno pozriem :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  3. Na bábovky se chystám. Kamarádka ji četla a byla z toho unešená. Mam knížku na shopping listu, ihned po návratu z Améru kupuji :)

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)