Snídaně

Jablečné fit lívance

května 22, 2017 Unknown 6 Comments


Z celého dne mám nejradši rána. Většinou nemusím nikam pospíchat, můžu si v klidu sednout s dobrou snídaní a čajem a mám takovou chvilku sama pro sebe. Když mám čas a chuť, docela se rozmazluji a se snídaní si vyhraji. Dneska bych se s vámi ráda podělila o recept na moje nejoblíbenější lívance z ovesných vloček a jablka.
Nebude na ně potřeba nic extra, jsem si jistá, že většinu věcí doma vždycky najdete.


Na 1 porci budete potřebovat:

1 jablko
50g ovesných vloček, namletých na mouku
1 šťastné vejce
1 lžička vanilkového aroma (nemusí být)
2 lžičky kypřícího prášku
špetka skořice
podle chuti sladidlo, med, javorový sirup apod.

1. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemno. Poté všechny ingredience dáme do mixéru a vytvoříme hladké těsto. Já osobně do těsta žádné sladidlo nepřidávám, protože jablko je samo o sobě pro mě dost sladké, ale vše záleží jen na vaší chuti.

Lívance většinou dělám na teflonové pánvičce, na sucho, vůbec se mi na ní nepřipalují. Pokud takovou pánev nemáte, určitě použijte nějaký tuk, ať už kokosový, či jiný olej, nebo bych se klidně přiklonila k máslu. Na pánev tedy lžící vytvoříme kolečko ve tvaru lívance a zhruba po dvou až třech minutách otočíme. Nespěchejte s tím, počkejte si, až se na lívanci začnou tvořit bublinky a bude pořádně držet pohromadě, ať místo lívance nemáte trhance.

Hotové lívance zdobíme libovolným ovocem a poléváme medem či sirupem. Já zvolila lesní ovoce a javorový sirup.

Dobrou chuť a pokud je zkusíte, dejte vědět, jak chutnali!

6 komentářů:

  1. To mě nikdy nenapadlo, udělat jablečné lívance, děkuji za tip. Určitě je vyzkouším. :) Já dělám jen z vajíček a banánu, tak to bude zase alespoň trochu změna. :) Věřím, že chutnají skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Recept vypadá parádně, určitě zkusím. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dej vědět, jak ti chutnaly a můžeš poslat i fotku! :-)

      Vymazat
  3. Jee, tak to zní (a vypadá) moc krásně, poslední dobou mívám taky ráno dost času se v klidu nasnídat, takže lívance určitě brzy zkusím! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní recept na poctivé domácí lívance. Ta kombinace jablek a skořice ve mě evokuje podzimní atmosféru, kdy se člověku vůbec nechce ven, ale naopak si tuto dobrou dopřává v teple domova :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)