Snídaně
Z celého dne mám nejradši rána. Většinou nemusím nikam pospíchat, můžu si v klidu sednout s dobrou snídaní a čajem a mám takovou chvilku sama pro sebe. Když mám čas a chuť, docela se rozmazluji a se snídaní si vyhraji. Dneska bych se s vámi ráda podělila o recept na moje nejoblíbenější lívance z ovesných vloček a jablka.
Nebude na ně potřeba nic extra, jsem si jistá, že většinu věcí doma vždycky najdete.
50g ovesných vloček, namletých na mouku
1 šťastné vejce
1 lžička vanilkového aroma (nemusí být)
2 lžičky kypřícího prášku
špetka skořice
podle chuti sladidlo, med, javorový sirup apod.
1. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemno. Poté všechny ingredience dáme do mixéru a vytvoříme hladké těsto. Já osobně do těsta žádné sladidlo nepřidávám, protože jablko je samo o sobě pro mě dost sladké, ale vše záleží jen na vaší chuti.
Lívance většinou dělám na teflonové pánvičce, na sucho, vůbec se mi na ní nepřipalují. Pokud takovou pánev nemáte, určitě použijte nějaký tuk, ať už kokosový, či jiný olej, nebo bych se klidně přiklonila k máslu. Na pánev tedy lžící vytvoříme kolečko ve tvaru lívance a zhruba po dvou až třech minutách otočíme. Nespěchejte s tím, počkejte si, až se na lívanci začnou tvořit bublinky a bude pořádně držet pohromadě, ať místo lívance nemáte trhance.
Hotové lívance zdobíme libovolným ovocem a poléváme medem či sirupem. Já zvolila lesní ovoce a javorový sirup.
Dobrou chuť a pokud je zkusíte, dejte vědět, jak chutnali!
Jablečné fit lívance
Z celého dne mám nejradši rána. Většinou nemusím nikam pospíchat, můžu si v klidu sednout s dobrou snídaní a čajem a mám takovou chvilku sama pro sebe. Když mám čas a chuť, docela se rozmazluji a se snídaní si vyhraji. Dneska bych se s vámi ráda podělila o recept na moje nejoblíbenější lívance z ovesných vloček a jablka.
Nebude na ně potřeba nic extra, jsem si jistá, že většinu věcí doma vždycky najdete.
Na 1 porci budete potřebovat:
1 jablko50g ovesných vloček, namletých na mouku
1 šťastné vejce
1 lžička vanilkového aroma (nemusí být)
2 lžičky kypřícího prášku
špetka skořice
podle chuti sladidlo, med, javorový sirup apod.
1. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemno. Poté všechny ingredience dáme do mixéru a vytvoříme hladké těsto. Já osobně do těsta žádné sladidlo nepřidávám, protože jablko je samo o sobě pro mě dost sladké, ale vše záleží jen na vaší chuti.
Lívance většinou dělám na teflonové pánvičce, na sucho, vůbec se mi na ní nepřipalují. Pokud takovou pánev nemáte, určitě použijte nějaký tuk, ať už kokosový, či jiný olej, nebo bych se klidně přiklonila k máslu. Na pánev tedy lžící vytvoříme kolečko ve tvaru lívance a zhruba po dvou až třech minutách otočíme. Nespěchejte s tím, počkejte si, až se na lívanci začnou tvořit bublinky a bude pořádně držet pohromadě, ať místo lívance nemáte trhance.
Hotové lívance zdobíme libovolným ovocem a poléváme medem či sirupem. Já zvolila lesní ovoce a javorový sirup.
Dobrou chuť a pokud je zkusíte, dejte vědět, jak chutnali!
Mňamky! Tie vyzerajú mňamózne! ❀
OdpovědětVymazat❀ Blog de la Licorne ❀
To mě nikdy nenapadlo, udělat jablečné lívance, děkuji za tip. Určitě je vyzkouším. :) Já dělám jen z vajíček a banánu, tak to bude zase alespoň trochu změna. :) Věřím, že chutnají skvěle. :)
OdpovědětVymazatRecept vypadá parádně, určitě zkusím. Děkuji!
OdpovědětVymazatUrčitě dej vědět, jak ti chutnaly a můžeš poslat i fotku! :-)
VymazatJee, tak to zní (a vypadá) moc krásně, poslední dobou mívám taky ráno dost času se v klidu nasnídat, takže lívance určitě brzy zkusím! :)
OdpovědětVymazatParádní recept na poctivé domácí lívance. Ta kombinace jablek a skořice ve mě evokuje podzimní atmosféru, kdy se člověku vůbec nechce ven, ale naopak si tuto dobrou dopřává v teple domova :)
OdpovědětVymazat