Snídaně

Medová ovesná kaše

září 21, 2018 Unknown 0 Comments

Celé léto na ovesnou kaši nebyla chuť. V horkých letních dnech má člověk spíš chuť na něco svěžího, studeného a ne na teplou, hutnou ovesnou kaši. A i když nám září dopřává opravdu krásné poslední dny léta, rána už jsou dosti chladná a tím u mě vzrůstá chuť na teplou snídani.

Recept na tuhle ovesnou kaši není ničím speciální, spíš jím chci poukázat na to, že stačí, když doma máte opravdu jen základní ingredience a vykouzlíte tím opravdu chutnou a zdravou snídani.

Medová ovesná kaše


Na tuto kaši budete potřebovat: (1 porce )

3-4 lžic jemných ovesných vloček
zhruba 250 ml rýžovo-sójového mléka (nebo kterékoli jiné rostlinné mléko bez přidaného cukru)
půl lžičky skočice
lžičku kvalitního medu
80% čokoládu
kešu ořechy
ovoce podle chuti, já použila mražené třešně

Vždy když dělám ovesnou kaši, nejprve do kastrůlku přidám vločky, skořici, to celé zaleju mlékem a nechám pět minut odpočinout, než začnu vařit. Vločky do sebe nasáknou mléko a pak se rychleji uvaří a já mám mezitím čas si připravit ovoce, nastrouhat čokoládu apod.

1. Vločky a skořici přidám do kastrolu a zaliju mlékem. Nechám pár minut, aby do sebe vločky mléko nasákly a potom to celé dám povařit na mírný plamen. Podle potřeby přilévám mléko a vločky vařím do měkka. Celé to netrvá víc než pět minut.

2.Když jsou vločky měkké, vypnu plamen a přidám lžičku medu. Med vždycky do kaše až na konec, když už kaši nevařím, ale kaše je pořád dost horká. Tak docílím toho, že se med dobře rozpustí, ale zároveň neztratí všechny dobré látky.

3. Kaši přendám na talířek nebo do misky, pokladu ovocem a nastrouhám čokoládu.

Do kaše ještě často přidávám lžičku ořechového másla a když nemám čokoládu, posypu klidně kakaem.

Jaké kaše si děláte vy?
Dejte tip!
Lucienne



0 komentářů:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážím! :-)