Polévky
Začíná období plesů a já mám tohle období děsně ráda. A vždycky, když z nějakýho plesu přijdeme, máme druhej den hroznou chuť si dát něco teplýho do břicha, něco, co nás postaví na nohy a odežene zbytek kocoviny. V tohle případě nikdy česnečka nezklame.
Receptů na česnečku je na internetu asi milion, takže vás to zřejmě ničím nepřekvapí, ale my máme tuhle variantu moc rádi. Základ je samozřejmě hodně česneku a ideálně dobrý vývar, ať už třeba zeleninový či uzený, ale jde to i bez něj.
2. Když jsou brambory měkké, dolijeme je vývarem či vodou a opět přivedeme k varu.
3. Přidáme česnek, majoránku, sůl, pepř a nakonec dvě rozkvedlaná vajíčka.
4.Česnečku máme nejvíc rádi naservírovanou s nastrouhaným sýrem a opečeným chlebem.
Česnečka
Začíná období plesů a já mám tohle období děsně ráda. A vždycky, když z nějakýho plesu přijdeme, máme druhej den hroznou chuť si dát něco teplýho do břicha, něco, co nás postaví na nohy a odežene zbytek kocoviny. V tohle případě nikdy česnečka nezklame.
Receptů na česnečku je na internetu asi milion, takže vás to zřejmě ničím nepřekvapí, ale my máme tuhle variantu moc rádi. Základ je samozřejmě hodně česneku a ideálně dobrý vývar, ať už třeba zeleninový či uzený, ale jde to i bez něj.
INGREDIENCE
4 brambory
1,5 litru vývaru nebo vody
7 stroužků česneku
lžíce majoránky
2 vejce
sůl, pepř
POSTUP
1. Brambory si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme vařit v menším množství vody do měkka.
3. Přidáme česnek, majoránku, sůl, pepř a nakonec dvě rozkvedlaná vajíčka.
4.Česnečku máme nejvíc rádi naservírovanou s nastrouhaným sýrem a opečeným chlebem.
mňam, to vyzerá perfektne!! :)
OdpovědětVymazatmy blog: THE COLORFUL THOUGHTS
Miluju česnečku! Na podzim vždycky zažene všechny nemoci :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Tak ju nejak robím aj ja :), mňam hneď som na ňu dostala chuť :)
OdpovědětVymazatMňam! Dlouho jsem česnečku nedělala, ale asi to brzy napravím. :) Skvělý a jednoduchý recept. :)
OdpovědětVymazat